Ο ιστότοπος akmi-kek.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο akmi-kek.gr συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης.

in-teamΤο Νοέμβριο 2011 ξεκίνησε το Έργο IN-TEAM (Enhancing the pedagogical skills of teachers/trainers of adult learning through mastering innovative teaching methods) με τη συμμετοχή του  ΚΕΚ ΑΚΜΗ στο πλαίσιο του προγράμματος δια βίου μάθησης Grundtvig, το οποίο αφορά στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Στόχος του Έργου είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των εννέα εταίρων που συμμετέχουν στο Έργο σε καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στην εκπαίδευση ενηλίκων. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πρακτική εφαρμογή των τεχνικών αυτών κατά τη διάρκεια εργαστηρίων που θα διοργανωθούν σε διαφορετικές χώρες της σύμπραξης. Οι χώρες που συμμετέχουν στο Έργο, εκτός από την Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί το ΚΕΚ ΑΚΜΗ είναι οι Ιταλία, Ισπανία Σλοβακία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Λετονία, και Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης διακρατικής συνάντησης (Σλοβακία 17-18/11/2011), οι εταίροι επέλεξαν έντεκα (11) εκπαιδευτικές μεθόδους που έχουν εφαρμοστεί από τους εταίρους, οι οποίες θα παρουσιαστούν στα εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί ήδη για τους επόμενους μήνες και μέχρι την ολοκλήρωση του Έργου.

Τα προϊόντα που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Έργου περιλαμβάνουν ένα DVD με το εκπαιδευτικό υλικό που θα παραχθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας και ένας ιστότοπος του Έργου, στον οποίο θα αναρτάται το εκπαιδευτικό υλικό, νέα σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Έργου και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.