Νέα & Ανακοινώσεις

Τo 2o Project Meeting του έργου Tour2Include έλαβε χώρα διαδικτυακά!

tour2include 1

Στις 11 Ιουνίου 2020, οι εταίροι του έργου Tour2Include έλαβαν συμμετοχή στο 2ο Project Meeting. Λόγω του περιορισμού του COVID19, η συνάντηση, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί στην Πεσκάρα - Ιταλία, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά βάσει λεπτομερούς ατζέντας που κοινοποιήθηκε και συμφωνήθηκε από όλους τους εταίρους.

ογράφησης των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον τουρισμό όπου οι μετανάστες με χαμηλή ειδίκευση απασχολούνται ως επί το πλείστον και κάθε οργανισμός παρουσίασε μία σύνοψη της έκθεσης για τη χώρα τους. Επιπλέον, η διαδικτυακή συνάντηση ήταν πολύ σημαντική για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων του έργου. Οι συνεργάτες οργάνωσαν τις δραστηριότητες και το χρονοδιάγραμμα του Αποτελέσματος 2 «Παράδοση ενός εργαλείου αξιολόγησης της προηγούμενης μάθησης». Αυτό το αποτέλεσμα στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή μιας προσέγγισης της προηγούμενης μάθησης, επιτρέποντας στους σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού και στους ίδιους τους μετανάστες να αξιολογήσουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητές τους.

Επιπλέον, η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στην παρακολούθηση και την υποβολή αντίστοιχων εκθέσεων και σε ορισμένες συγκεκριμένες πτυχές της οικονομικής διαχείρισης. Aκόμη, συζητήθηκαν δραστηριότητες διάδοσης για την προώθηση του έργου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Tour2Include είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: στοχεύει στην καθιέρωση μιας καινοτόμου προσέγγισης με σκοπό την υποστήριξη των μεταναστών χαμηλής ειδίκευσης που θα ήθελαν να εργαστούν στον τομέα του τουρισμού για να αποκτήσουν τις απαραίτητες τυπικές και διαπροσωπικές δεξιότητες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι, σύμφωνα με τη Eurostat, το 7% του συνολικού εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό προέρχεται από τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ (δεδομένα 2016), το έργο επικεντρώνεται σε στοχευμένες ευκαιρίες κατάρτισης που θα προσφέρουν καλύτερες προοπτικές σταδιοδρομίας σε μετανάστες μακριά από αδήλωτη εργασία και περιθωριοποίηση

Η AKMΗ Κατάρτιση Α.Ε. θα υποστηρίξει το έργο με την εμπειρία στην παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μετανάστες στον Τομέα Φιλοξενίας και Τουρισμού, διασφαλίζοντας την ομαλή ένταξή τους μέσα από τη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρωτοβουλίες του έργου TOUR2INCLUDE και ΑΚΜΗ Κατάρτιση Α.Ε.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενικές πληροφορίες για το έργο: https://socialimpact.eu/tour2include

Image
ΑΘΗΝΑ

 

Μαυροκορδάτου 1 - 3,
Τ.Κ. 10678

210 9769510

info@ueducation.gr

ΓΕΜΗ: 124439601000

Image
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Τσιμισκή 19,
Τ.Κ. 54624

2310 283272

info@ueducation.gr

ΓΕΜΗ: 124439601000

Χρησιμοποιούμε Cookies
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας,
να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.