Πιστοποιημένα Προγράμματα "Βασικών Αρχών Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων"
Σύμφωνα με τη νέα Υγειονομική Νομοθεσία του ΕΦΕΤ (ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007) δημιουργείται η υποχρέωση σε όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων και ποτών, των ξενοδοχείων συμπεριλαμβανομένων, να εκπαιδευτεί σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
Η ΑΚΜΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ οργανώνει Πιστοποιημένα Προγράμματα "Βασικών Αρχών Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων" του ΕΦΕΤ, τα οποία απευθύνονται στο προσωπικό των εν λόγω επιχειρήσεων και στοχεύουν στη μετάδοση βασικών και γενικών γνώσεων για την ορθή εφαρμογή κατάλληλων πρακτικών στη διαχείριση ασφαλών τροφίμων. Είναι εγκεκριμένα και ελέγχονται από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος πραγματοποιεί τις εξετάσεις και εκδίδει τα τελικά Πιστοποιητικά.
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από Εκπαιδευτή εγγεγραμμένο στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ.
Στο τέλος κάθε Προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης. Το πιστοποιητικό
αυτό αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής
στις υποχρεωτικές εξετάσεις του ΕΦΕΤ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1 Αφορούν κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
|
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 2 Αφορούν κατάρτιση χειριστών τροφίμων ή εργοδηγών ή προϊσταμένων ή διευθυντών επιχειρήσεων κλπ
|